čtvrtek 18. dubna 2019

Švejkovka vyrazí opět z Protivína

, aneb obnovená tradice




V sobotu 4. května 2019 se bude konat devátý obnovený ročník oblíbeného turistického pochodu Švejkova padesátka. Tradičně start z Písku je průběžný od 8:00 do 10:00 hodin od Letního kina Písek. Pro velký zájem je možné i letos vyrazit z Protivína do Písku.
Start z Protivína je průběžný od 8:00 do 10:45 hodin od hlavního vlakového nádraží.

Zde je prodloužená doba startu tak, aby byly pokryty dopolední příjezdy vlaků do Protivína

Připraveny jsou trasy dlouhé i krátké, pro malé i velké, pro pěší i cyklisty.

Protivínský seznam tras devátého ročníku:

18 km pěší trasa z Protivína do Písku kolem Myšence, přes Žďár a Tálín k Novému Dvoru a dál úpatím Píseckých hor přes oblíbenou restauraci U Báby Lišků do Písku
- kratší trasa vedoucí přes malebné vesničky krásnou otevřenou krajinou

21 km pěší / cyklo trasa z Protivína do Písku - přes Bor do Skal a Budičovicemi přes Heřmaň kolem lesa Hůrka do Putimi, dále okolo soutoku Otavy a Blanice po pravém břehu řeky Otavy do Písku
- kratší trasa pro pěší a ideální délka pro malé cyklisty

40 km cyklotrasa z Protivína do Písku - kolem řeky Blanice, přes tvrz Klokočín do Skal a Budičovic za krásnými selskými usedlostmi, do Maletic a do Pohádkové kovárny v Selibově, přes les Hůrku do Putimi, po hrázi rybníka Řežabinec do tvrze v Kestřanech a přes Zátavský most do Písku
- trasa je určena pro cyklisty, ale pokud vám nevadí tvrdší podloží, je vhodná i jako pěší

 Startovné činí 50,- Kč za osobu. Každý účastník na startu obdrží účastnický list s mapou, popisem zvolené trasy a dalšími propozicemi. Na trasách se tradičně sbírají razítka v kontrolních stanovištích, z nichž některé kontroly jsou tajné.


  • Na jednotlivých trasách na Vás opět čekají razítkové kontroly včetně tajných kontrol a v cíli samozřejmě diplomy.
  • Cíl je v letošním roce pro všechny trasy na Městském ostrově v Písku, kde se o vás postará ochotný personál RESTAURACE OSTROV.
  • V cíli obdrží účastníci, kteří získali všechna razítka z kontrol na trase, diplom z letošního ročníku Švejkovy padesátky.
  • Cíl je v krásném místě na Městském ostrově, přístupném pouze po lávce. Proto prosíme všechny cyklisty, aby na lávce svá kola kvůli zajištění bezpečnosti vedli.
  • V cíli si můžete pohodlně odpočinout a dostatečně se občerstvit, personál Restaurace Ostrov je všem plně k dispozici.
  • Všichni účastníci Švejkovy padesátky mají v den konání akce zvýhodněné vstupné do muzea Elektrárny královského města Písku (otevřeno od 8:00 do 18:00 hodin).


Na Švejkovu padesátku Vás srdečně zve Marek Anděl z Elektrárny královského města Písku. Záštitu nad letošním ročníkem převzal polní kurát Otto Katz.

Více na webu Josef Švejk

Aktuality na FB Švejkovy padesátky

Žádné komentáře:

Okomentovat