pondělí 10. července 2017

Protivínští hasiči pomáhali hasit u Semic



Video záznam z cesty po hlavní silnici, která není pro velké auto s majáky a zapnutou sirénou jednoduchá. Někteří řidiči si nevšímají, co se děje kolem nich. Zápis ze zasahu s novým pomocníkem Tatrou 815-7 6x6.

 *************************

Dne 8. 7. 2017 Vyjela jednotka SDH Protivín s auty CAS 30 Tatra 815-7 a CAS 25 Karosa k nahlášenému požáru pole s obilím mezi obce Smrkovice a Semice. 
Po příjezdu na místo zásahu a dohodě s velitelem zásahu z HZS Písek provedlo družstvo CAS 30 průzkum a poté pomocí otočné lafetové proudnice začalo hasit požár pole na určeném úseku. Poté společně s jednotkou z SDH Semice provedlo doplnění CAS pomocí plovoucích čerpadel v obci Smrkovice. 


Po doplnění vody a příjezdu zpět na místo události hasilo družstvo ohniska pomocí vysokotlakého proudu. Na závěr pomocí přední hasící lišty prolilo obvod zasaženého pole. Druhé družstvo CAS 25 Karosa po příjezdu na místo zásahu a dohodě s velitelem zásahu začalo hasit část pole pomocí vysokotlakého proudu. Poté se podílelo na hašení naskladněné slámy na okraji pole. 
Po ukončení činnosti jednotka provedla doplnění vody a vrátila se s oběma auty zpět na základnu.

Dnes vkládáme i malé video pro ukázku zásahu.

Video na FB - Oheň pole u Semic




 Hasiči Protivín - cesta z Protivína k požáru pole Semic
 Zdroj FB: Facebook Hasiči Protivín

Žádné komentáře:

Okomentovat