pondělí 24. dubna 2017

Protivínští taekwondisté bodovali na Slovensku



aneb učast na Trenčín open.

 
V pátek 7.4. v odpoledních hodinách se náš oddíl ve složení Martina Babáková , Nella Kalíšková, Matěj Hudák a Šimon Svoboda vydal do Trenčína na mezinárodní závody. Celá výprava nocovala v krásném sportovní středisku Južanka. V sobotu 8.4.2017 probíhaly boje v Taekwondu. Účast byla opravdu veliká nejen ze Slovenska, ale i z Čech, Polska, Německa, Izraele a Ruska. Celkem se závodů účastnilo 300 závodníků. Turnaj probíhal v příjemné atmosféře, kde si opravdu přišli všichni na své. Závodníci si turnaj užívali a předávali si své bohaté zkušenosti.

Naše děti daly o sobě vědět a probojovaly se až do boje o medaile. První nastoupil Matěj Hudák kterému unikl postup o medaile o dva body a bylo z toho krásné čtvrté místo. Šimon Svoboda při svém teprve druhém turnaji se neztratil a ve finále své kategorie získal druhé místo. Stejná umístění získaly naše ostřílená závodnice Martina Babáková a Nella Kalíšková.

Všichni taekwondisté si sobotu užili a těšili se na neděli, kdy reprezentovali Českou republiku v Chanbaře.

Co je Chanbara?Je docela paradoxní, že toto japonské bojové umění šíří na Slovensku i v České republice právě sportovci primárně se zabývající korejským bojovým uměním Taekwondo. Souvislost lze najít právě v dynamice obou bojových umění a pohybu při boji. Taekwondo bojovníci už totiž mají dostatečnou rychlost a návyky k tomu, aby byli úspěšní i v případě, že dostanou do rukou nafukovací imitaci japonského samurajského meče.

Zde byli naši závodníci velice úspěšní a zaslouženě získali pro tým ČR cenné kovy.

Umístění Taekwondo:

Martina Babáková 2. místo
Nella Kalíšková 2. místo
Šímon Svoboda 2. místo
Matěj Hudák 4. místo

Chanbara pro ČR:
Nella Kalíšková - krátký meč 1. místo, dlouhý meč 1. místo, krátký a dlouhý meč 3. místo
Matěj Hudák - dlouhý meč 3. místo






Text článku - Josef Kubička a Milan Zobal
Foto - Erik Kalíšek

Video Trenčín open 2017

#ProtivinNet © 2017

Žádné komentáře:

Okomentovat