čtvrtek 15. září 2016

Zlatá medaile do Protivína

aneb co přivezla Natálie Jarešová z 4. Světového šampionátu mažoretek SPORT 2016. 


Šampionát se uskutečnil 24. do 27. srpna se v Praze ve sportovní hale Královka. Začala se mažoretkám věnovat od 7 let.



Záznam z vítězného vystoupení Mažoretek Písek najdete v čase cca 1:19:00 hodin.

 Mažoretky Písek vystoupení








Kdo přišel na Protivínské slavnosti mohl děvčata shlédnout jak ve slunečním svitu září jejich kostýmy, jak podmanivá může být hudba a že pohled na tyhle šikovné holky každého potěší.

Zájemce o Mažoretky rádi uvítají nové členy

 Loučení zpečetěné zlatem.
Jedenáct soutěžních sezón bylo součástí života naší jediné zástupkyně elegantního, přesto však velmi náročného, mažoretkového sportu Natálie Jarešové. I letos neuděláme výjimku a ohlédneme se za uplynulými měsíci, které lze označit jako jedny z nejúspěšnějších. Přes kvalifikační kolo a mistrovství republiky se písecké mažoretky probojovali na Mistrovství světa v Praze. Ve velké konkurenci soutěžních skupin devíti státu děvčata potvrdila, že jsou špičkovým týmem, který nechává své soupeřky za zády. V letošním roce se kvalifikovala v nové kategorii – show. Pro laického diváka je to příjemné podívání, které má příběh, spoustu kulis a perfektní pohybové provedení od děvčat, kterým není cizí rytmus, ladnost, baletní, ale i gymnastické prvky. Písecké show s názvem Věčný souboj (souboj mezi dobrem a zlem), mělo obrovský úspěch. Neskutečné ticho ve sportovní  hale a pak dlouho trvající aplaus potvrdil, že zlatá medaile na krku musela přistát jen a jen píseckým mažoretkám. To byla radost, která odstartovala odhodlání do dalších soutěžních dnů, kdy děvčata startovala s pochodovým defilé a pódiovou sestavou. Jak název článku napovídá, nastalo loučení. Ano, pro děvčata to bylo poslední společné soutěžní klání a v tomto duchu se nesla celá atmosféra. Naty společně s ostatními děvčaty si uvědomovala, že nastávají poslední chvíle, poslední metry pochodového defilé, poslední tóny sestav a že jsou to chvíle, které přináší nepopsatelné emoce. Pokud se říká, že skončit se má v nejlepším, tak to se do detailu splnilo. Zlatou medaili v kategorii show doplnily další dvě zlaté medaile a nakonec i pohár absolutního vítěze celého MS. Co víc si Naty mohla přát? Snad jen, aby tenhle pocit nikdy neskončil, aby byla ještě tou mladou holkou, co jí naplňuje radost z pohybu, soutěžní napětí a skvělý pocit vítězství. Jenže roky neúprosně letí a jednou musel nastat čas, kdy soutěže a tvrdé tréninky budu pro Natálii jen vzpomínkou. Kdo přišel na Protivínské slavnosti mohl děvčata shlédnout jak ve slunečním svitu září jejich kostýmy, jak podmanivá může být hudba a že pohled na tyhle šikovné holky každého potěší. Pro Naty tohle vystoupení mělo zvláštní význam, neboť to bylo jedno z posledních vystoupení, které se uskutečnilo právě v rodném městě. Najde se nástupkyně, která by po Naty přebrala štafetový kolík v podobě mažoretkové hůlky a našemu městu by přinesla nějaká nová ocenění?
I v osmnácti letech může jít člověk do pomyslného důchodu, třeba jen do toho mažoretkového a tak bez jakékoliv skromnosti je na místě Natálii poděkovat za její píli, vytrvalost a za tu sbírku medailí,  na kterou je jistě právem pyšná. Naty díky a ať se ti v životě daří přinejmenším tak, jako v mažoretkovém sportu!                                                                                         Mamka Mirka


Zdroje:
 IFMS
Facebook Mažoretky Písek
Videa Metropolitní Vysíláme živě.cz







Žádné komentáře:

Okomentovat