středa 30. března 2016

Rytíř František z Šestákova

aneb jak se podaří cyklistovi, stát se rytířem. Postačí za 68 dnů projet na kole přes deset západoevropských států celkem  6.087 km. Motivováni knihou A. Jiráska jsme se spolujezdcem Františkem Hejtmánkem připomínali doma i v Evropě  540. výročí putování poselstva krále Jiřího z Poděbrad, které vedl tehdejší pán na Blatné, pan Lev z Rožmitálu.


 Pasování se uskutečnilo při dojezdu na slavnostech v Rožmitálu. Video viděli návštěvníci 

besedy včetně dojezdu této cesty a přivítání v Blatné. Následovalo vyprávění s fotografiemi o pěším putování po Svatojakubské cestě. Do španělského města Santiago de Compostela kam se vydává každoročně mnoho tisíc poutníků.
"Svatojakubská cesta nebo Cesta svatého Jakuba (španělsky Camino de Santiago) -  je název historické sítě dvanácti poutních cest, která vedou ke hrobu svatého Jakuba Staršího v katedrále v Santiagu de Compostela ve španělské Galicii. Trasy jsou značené moderním turistickým značením a procházejí většinou historickými poutními směry."


Nejlepší stojan na plakát. Prodej a opravna jízdních kol Jiří Plíva & spol.


Zážitků z cesty a poutavé vyprávění o navazování nejen přátelství s dalšími poutníky, ale o přespávání ubytovnách, které jsou u této cesty.  Večer v příjemné společnosti dalších cyklistů z Cyklo Rafanda a Zastávka. Poděkování, patří Jiřímu Plívovi - prodej jízdní kol a servis za uspořádání besedy.

Další setkání na vernisáži výstavy kol 10 .4. v Ražicích v nově otevřeném Špejcharu.


Webové stránky František Šesták z Blatné
#ProtivinNet #Protivin #FrantisekSestak #Cyklistika #kolo


Žádné komentáře:

Okomentovat