pondělí 30. listopadu 2015

Už svítí stromeček

aneb brzo přijde Ježíšek.


 Vánoční strom Protivín



První adventní neděle 29. 11. 2015 byla v Protivíně plná nejrůznějších akcí. V Kaplance se konal křest knihy Petra Sládka „V krajině s krajinou“ - fotogalerie.

Návštěvníci si mohli nakoupit na nádvoří Kaplanky ...

... zahřát se výbornou medovinou od České včely nebo svařákem od Zahradní restaurace Belveder.


Pěvecké vystoupení "Došli jsme k vám na koledu"…. Kamarádů Brno. Následovalo vystoupení Dětského pěveckého sboru ZŠ Protivín.
Betlémský příběh Pohádkové kovárny Selibov - s živým Ježíškem - Eliškou Šupitarovou, Marií - její maminkou Janou a Josefem - tatínkem Václavem. Koně byli zapůjčeny ze Stájí Štětice. Pro ovečky byl připraven výběh, bohužel se jim v něm nelíbilo a utíkaly. Prohlédnout si je mohly děti v převozním vozíku. Na Živém betlému se podílelo na 30 přátel Pohádkové kovárny. Již 4. rokem pravidelně pořádají tato vystoupení i v Selibově. Pokud Vám toto představení uniklo, je možné jej vidět 20. prosince 2015 u Pohádkové kovárny v Selibově.



Žesťové trio Musica Pisecensis Písek uvedlo slavností projev starosty Jaromíra Hlaváče.

 Následovalo Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. Nejdříve se nasvítily rampouchy, po kterých běhají světélka, následovala stříbrná světélka a na závěr do toho se rozsvítila zlatá.



Vše doprovázel příjemný hlas Kamarádů Brno s povídáním o vánocích. Starosta popřál vše dobré a mezi děti vyrazili andílci se sladkostmi pro každé dítě. Na koho se nedostalo, pro toho měl i pan starosta v tašce.

Všichni se rozcházeli příjemně naladěni. Velmi příjemná akce v Protivíně. Opět máme nejhezčí stromeček v širokém dalekém okolí.



Fotoreport nejen z Živého betlému hraného Pohádkovou kovárnou a rozsvícení protivínského vánočního.


Kopírování fotografií bez souhlasu autora, není dovoleno!


Žádné komentáře:

Okomentovat