čtvrtek 7. května 2015

Přijeli jste vlakem?

Tak zazněla otázka autorky Ing. Heleny Mašindové při úvodu vernisáže její výstavy "Železnice".



Před začátkem vernisáže PhDr. Jiří Prášek, ředitel Prácheňského muzea Písek, poděkoval Mgr. Věře Piklové za její 8-i leté působení v Památníku města Protivína. Za město tajemník M. Koza. Připojil se i bývalý spolužák, který předal žlutou růži. Vernisáž doplnil Štěpán Mikuláš Mareš.

Pozvánka od autorky:
Zveme vás také k návštěvě výstavní síně pro krátkodobé výstavy. Od 1.5.2015 do 5.8.2015 si zde můžete prohlédnout fotografie na téma Železnice objektivem Ing. Heleny Mašindové. Není náhodou, že se s nimi setkáváme právě v Protivíně, kterým vedla železnice již od roku 1868, a který je dodnes železničním uzlem. Autorka sama pracovala „na dráze“, modrou železničářskou krev má i několik jejích předků. Její pradědeček MUDr. Kristian Pokorný byl v Protivíně vrchním železničním lékařem a jako městský radní se zasadil i o vybudování a slavnostní otevření tohoto muzea v roce 1932.
Na více jak třech desítkách vystavených fotografiích je zachycena nejen železniční minulost, parní lokomotivy a muzejní exponáty, ale i současnost dráhy, její zařízení, stroje, pracovníci i cestující veřejnost.
Těšíme se na vaši návštěvu.   Helena Mašindová

Přijďte se podívat na mašinky a život kolem železnice.




































V kalendáři

Žádné komentáře:

Okomentovat