Michal Voldřich, sládek Pivovaru Protivín,
byl zvolen jednou z nejvýraznějších pivovarských osobností roku 2014
Vítězové sedmnácti kategorií převzali svá ocenění 26. února 2015 na slavnostním večeru v Klášterním pivovaru Strahov v Praze. „Česká a moravská pivovarnická akademie projevila svým hlasováním zřetelný respekt vůči světově jedinečné tradici českého piva. Mezi vítězi jednotlivých kategorií pivovarů s různým výstavem najdete osobnosti, pro něž je velmi obtížný styl českého ležáku profesní chloubou,“říká Pavel Borowiec, zakladatel České a moravské pivovarnické akademie.
Pod vedením Michala Voldřicha vaří Pivovar Protivín 11 druhů piv včetně prémiového ležáku Lobkowicz Premium, nealkoholického piva Lobkowicz Premium Nealko a tmavého ležáku Merlin. „Po technologické stránce je úžasné, že vyrábíme piva tak, jak je historicky vyzkoušeno nejlépe. Surovinově bohatě splňujeme podmínky chráněného zeměpisného označení „České pivo“. Používáme moravský slad, český chmel, vodu z hlubinných vrtů a původní kvasnice“, postupně odhaluje tajemství protivínského piva Michal Voldřich a dodává: „Vlastní výroba je v podstatě unikátní. Jedná se o soubor zařízení a jeho propojení s technologickým postupem. Rád bych vyzdvihl i historické prostory pivovaru a měděnou varnu z roku 1928 s výjimečnou hranatou mladinovou pánví. Celé generace protivínských pivovarníků se o ni staraly tak dobře, že bez problémů slouží dodnes. Proto si myslím, že vedle kvalitních surovin a bezchybné technologie se dobré pivo neobejde ani bez pocitu odpovědnosti k pivovarnickým předkům.“
Zdroj: www.protivin-pivovar.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat